Hygiëne

Het kamp ligt midden in het bos, wat een bijzondere sfeer, maar ook wat aanpassingsvermogen eist van haar bewoners.

Toilet
Op het kampterrein zijn geen spoeltoiletten aanwezig. In aparte tenten (HUDO’s) zijn toiletemmers geplaatst met biologisch afbreekbare vloeistof. Dit is in het begin voor de kinderen een beetje wennen, maar het werkt in de praktijk prima. Bij elke HUDO hangt water en zeep voor het wassen van de handen.

Wassen
Kinderen die spelen worden vies, en verzamelen behoorlijk wat zand. Iedere avond moeten kinderen zichzelf wassen met behulp van zeep, een washandje en een teil met warm water. De jongens en de meisjes wassen apart van elkaar.

Teken
Bij de wasbeurt worden kinderen gecontroleerd op teken. Indien er een teek aanwezig is, dan wordt deze verwijderd. De wond wordt ontsmet. Na het kamp wordt u geïnformeerd.

Drinkwater
Op het kampterrein is een pomp aanwezig. Dit water is echter niet gekeurd als drinkwater. Vers drinkwater wordt daarom dagelijks gehaald.

Bedplassen
Sommige kinderen plassen nog in bed. Op het kampterrein is een aparte tent ingericht met extra slaapzakken en slaapkleding om ongelukjes snel op te lossen.

Schone kleding
Kinderen vergeten nogal eens om schone kleding aan te trekken, de tentleiding ziet erop toe dat dit wel gebeurt. Zorgt u bij het inpakken van de tas in elk geval voor één paar sokken en één set ondergoed per dag.

Medicijngebruik en EHBO
Indien uw kind medicijnen gebruikt, dan kunt u dat aangeven op het inschrijfformulier.
Afhankelijk van het moment waarop de medicijnen moeten worden ingenomen ziet de groeps- of de tentleiding toe op het innemen van de medicijnen. Er is een kleine koeling aanwezig op het terrein.

Waar gespeeld wordt, wordt gevallen. Hoewel de zachte ondergrond van het kampterrein veel verwondingen voorkomt, gaat er soms toch wat mis. Op het kampterrein zijn twee EHBO-ers aanwezig. Bovendien is er altijd vervoer beschikbaar om naar een huisartsenpost of eerste-hulp te rijden.