Op Kamp

Structuur
Het SKJ-kamp kent een duidelijke structuur. Dat begint bij de begeleiding, de kinderen worden ingedeeld in vier groepjes die gedurende de week gelijk blijven. Elke groep telt 13 kinderen en twee groepsleiding. De groepsleiding draagt overdag de verantwoordelijkheid voor de kinderen. ‘s avonds wordt deze verantwoordelijkheid overgedragen aan de tentleiding.

Het SKJ-zomerkamp heeft een vaste dagindeling. Onafhankelijk van het thema ziet een dag er in grote lijnen als volgt uit: Opstaan; ontbijten; toneel/spel; lunch; toneel/spel; avondeten; toneel; Rocky Mountains; eventueel avondspel; wassen; slapen. Rocky Mountains is een renspel met een competitie die de hele week doorloopt.
Soms wordt de dagelijkse structuur doorbroken met een spontaan spel of wordt de dag zelfs helemaal omgegooid. De groepsindeling en begeleiding blijven echter wel hetzelfde.

Eten en drinken
De kinderen krijgen op kamp goed te eten en te drinken. ‘s Morgens en ’s avonds wordt er aan tafel ontbeten en overdag krijgen de kinderen belegde boterhammen, fruit, af en toe een snoepje, en voldoende drinken.

We zijn met ruim 70 mensen op het kampterrein en dat is behoorlijk wat om voor te koken. Daarom hebben we goede voorzieningen om te zorgen dat we allemaal iedere dag lekker, voedzaam en gezond eten. Twee personen hebben hier een dagtaak aan.

Mocht uw kind allergisch zijn voor bepaalde etenswaar, dan kunt u dit bij de inschrijving aangeven. Op de meest voorkomende allergieën kunnen wij inspelen. Indien het wat lastiger wordt, dan nemen wij contact met u op om tot een oplossing te komen.

Slapen
Er wordt geslapen in tenten samen met 4, 5 of 6 andere kinderen. De jongens en de meisjes hebben aparte tenten, en kinderen slapen bij vriendjes en leeftijdgenoten in de tent. In iedere tent is ook iemand van de leiding aanwezig.

Voor het eerst mee
Zomerkamp is een erg leuke, maar voor veel nieuwe kinderen (en hun ouders) ook een erg spannende gebeurtenis. Vaak is het voor het eerst dat kinderen een week lang weg zijn van huis, en dan ook nog eens in een voor hun onbekende omgeving.

De SKJ doet er zoveel mogelijk aan om goede voorlichting te geven aan ouders van wie het kind voor het eerst mee gaat. Zo zal een ervaren begeleider u thuis bezoeken, om uitleg te geven over kamp en kennis te maken met uw kind. Deze begeleider zal ook als leiding aanwezig zijn op kamp.

En omdat we graag van u horen hoe het kind en uzelf het kamp heeft ervaren, zullen we u na het kamp een enquête sturen.

Zelfstandigheid
We verwachten van de kinderen dat ze de dagelijkse verzorging van zichzelf grotendeels zelf kunnen uitvoeren, maar voor ieder groepje van ongeveer 5 kinderen is er altijd tentleiding die een handje kan helpen (bijvoorbeeld bij het wassen, aankleden, naar het toilet gaan, veters strikken, etc.).